Oktober 2021

Oktober bracht ons nog fantastisch mooie najaarsdagen met overdag nog zomerwaardige temperaturen van 20-25 graden. Daar hebben onze gasten in de herfstvakantie ook nog volop van genoten. Met deze gasten hebben wij nog twee wijnproducenten mogen bezoeken waar wij heel gastvrij werden ontvangen, een rondleiding hebben gehad en ook nog fantastische wijnen hebben mogen proeven.

Ook een bezoek aan de jaarlijkse truffelmarkten in Pergola en Acqualagna mocht niet ontbreken. Elk jaar is dit weer een hele happening, want in drie weekenden bezoeken ongeveer 100.000 mensen deze markt om te genieten van deze delicatesse.

Geweldig om al die toepassingen met de truffels te kunnen zien, ruiken én proeven natuurlijk.

Daarnaast moest er natuurlijk ook nog ‘gewerkt’ worden, want eind oktober moeten de olijven geoogst worden. Dit jaar voor het eerst zelf de olijven geoogst en het was een mooie eerste opbrengst. Bijna 90 kg olijven wat ons vervolgens 11 liter heerlijke olijfolie heeft opgeleverd. Onze eerste eigen olijfolie, hoe bijzonder is dat? Deze olijfolie gaan wij bottelen en in het nieuwe seizoen tegen een leuk prijsje te koop aanbieden aan onze gasten.

Oktober is traditioneel afgesloten met Halloween en dat leverde ons weer een volgeboekt weekend op met heel gezellige gasten. Er waren zelfs gasten vanuit Israël die op rondreis waren door Europa en speciaal voor Halloween naar Corinaldo kwamen. En dan onze Belgische gasten die ons uitnodigden voor een uitgebreide pranzo in Corinaldo.

Wat hebben we toch een mooi ‘beroep’!

Blijf ons deze winter vooral volgen op social media, want wij hebben weer heel veel plannen voor komend seizoen!